Adres 

Achter de Hoven 6, ­ 5993 CR Maasbree 

Telefoonnummer

Cosmetische pigmentatie (Deze dienst wordt tijdelijk niet aangeboden)​

Cosmetische pigmentatie maakt het mogelijk om afwijkingen te camoufleren en verbeteringen te bereiken. Zo kunnen littekens minder opvallend worden gemaakt, kunnen haartjes worden gesimuleerd en kunnen zelfs tepels worden gereconstrueerd na bijvoorbeeld een borstoperatie. Het verschil tussen cosmetische pigmentatie en Permanente Make-up is dat pigmentatie een cosmetische achtergrond heeft en een camouflerende functie.

Tepel- en tepelhofreconstructie

Door een mooie 3-D techniek wordt de tepel en/of tepelhof opnieuw gecreëerd. Bij borstverkleining kan een deel van de tepelhof haar kleur verliezen. Ook na een borstoperatie naar aanleiding van bijvoorbeeld borstkanker kan de tepel en het tepelhof ontbreken. Om de tepel- en tepelhofreconstructie te laten plaatsvinden is het belangrijk dat de laatste chemobehandeling minimaal 1 jaar geleden is.

Littekens camoufleren

Niet iedere wond en litteken geneest even goed, wat verschillende oorzaken kan hebben. Littekens die opvallen kunnen ook op psychisch gebied een stempel drukken. Een litteken kan nooit geheel verwijderd worden, maar ik doe er alles aan om met cosmetische pigmentatie het litteken zo goed en zo mooi mogelijk te camoufleren. De meeste littekens die voorkomen en die met cosmetische pigmentatie behandeld kunnen worden zijn ontstaan door o.a.

  • Na trauma,
  • Na een ongeluk
  • Door operatie
  • Als gevolg van een ontsteking
  • Door krabben
  • Na acne

Hoofdhaar

Vooral veel mannen ondergaan een haartransplantatie, waardoor er op het achterhoofd een litteken ontstaat. In de meeste gevallen wordt uiteindelijk toch besloten het hoofd kaal – tot zeer kort te scheren. Hierdoor worden de littekenen van de haartransplantatie weer zichtbaar. Met cosmetische pigmentatie technieken kan ik de ontbrekende haartje nabootsen, waardoor de littekens gecamoufleerd worden.

Vitiligo

Vitiligo is een auto-immuunziekte, waarbij het lichaam antistoffen maakt tegen het pigment. Vitiligo is familiair bepaald: 30% van de vitiligopatiënten heeft iemand in de familie met vitiligo. Bij het behandelen van vitiligo moet de vitiligo minimaal drie jaar stabiel zijn om cosmetische pigmentatie te kunnen toepassen. Tenzij er spraken is segmentaire vitiligo. Voorafgaand aan behandelingen met cosmetische pigmentatie wordt er tijdens een uitgebreid intake gesprek met u besproken wat de ‘voors’ en ‘tegens’ zijn.

Schisis (Hazenlip)

Bij een hazenlip worden er vaak op al jonge leeftijd, met veel succes, meerdere operatie uitgevoerd. Het is mogelijk dat de bovenlip, ondanks de operaties toch niet mooi van vorm wordt. Door de nieuwste technieken van o.a. cosmetische pigmentatie kan de bovenlip toch nog een mooie en natuurlijke vorm krijgen.

Alopecia Areata

Alopecia Areata is een auto-immuunziekte waarbij het lichaam antistoffen tegen de eigen haren aanmaakt, men wordt (plaatselijk kaal). Ik kan bijvoorbeeld weer uw wenkbrauwen maken of met een eyeliner de wimperrand aanzetten.

Vergoeding van uw Zorgverzekering

In bepaalde gevallen is het mogelijk om een vergoeding van uw zorgverzekeraar te krijgen. U dient deze zelf bij uw zorgverzekeraar aan te vragen en informatie over op te vragen.