Adres 

Achter de Hoven 6, ­ 5993 CR Maasbree 

Telefoonnummer

Wat te doen voor en na Waxen

Voor het waxen

Zorg ervoor dat je huid helemaal schoon is bij aanvang van de behandeling. Je kunt je huid een paar dagen achter elkaar licht scrubben. Dat zorgt ervoor dat alle dode huidcellen verwijderd zijn en de haren losser en meer rechtop in de huid zitten, waardoor het waxen nog makkelijker gaat. Het regelmatig voorzichtig scrubben van de huid vermindert de kans op ingroeiende haren. Vermijd de zonnebank of uitgebreid zonnen 24 uur voor je wax behandeling. Net gekleurde of rode huid is te gevoelig.

Laat je huid ademen! Losse kleding en natuurlijke stoffen helpen daarbij. Regelmatig waxen (iedere 3 a 4 weken) zorgt dat alleen zachte en dunne haartjes terugkomen die ook steeds schaarser worden.

Lengte van het haar

Zorg ervoor dat je je haar in de 2 tot 3 weken voor behandeling niet scheert of knipt. Je haar moet minimaal een halve centimeter lang zijn en zeker niet langer dan 2 centimeter zijn om het beste resultaat uit je (eerste) waxbehandeling te halen. Gebruik geen bodylotion o.i.d. op de dag van je waxbehandeling (gebruik ook geen deodorant als je ook je oksels laat waxen).

Wat moet je aan- en uitdoen?

Als je voor het eerst komt voor een Brazilian wax zul je je onderkleding volledig moeten verwijderen. Je kunt je bovenkleding echter gewoon aanhouden. Ik begrijp dat dit de eerste keer wat ongemakkelijk kan zijn voor sommigen. Je kunt er echter erop gerust zijn dat ik niet bezig ben met de vorm of omvang van jouw lichaam. Geen mens is hetzelfde en dat geldt ook voor de schaamstreek. Voor mij als professional telt echter alleen de tevredenheid van de klant en daarom zal ik er ook alles aan doen om je zo comfortabel mogelijk te laten voelen. Je kunt volledig vertrouwen op mijn discretie en professionaliteit.

Is een waxbehandeling pijnlijk?

Hoewel pijnbeleving afhankelijk is van de persoon probeert Rachel Permanent Cosmetics & Waxing zo snel en pijnloos mogelijk te werken. Ik zou liegen als ik je vertel dat je er niks van voelt, maar het is zeker minder pijnlijk dan je verwacht en de pijn wordt steeds minder hoe vaker je het hebt gedaan. Het blijft een feit dat haren uit de huid worden getrokken en dan voel je, maar iedereen ervaart dit anders. Verder is het afhankelijk van de hoeveelheid haar, hoe vast het haar zit, hoe moe of gestrest je bent en houd rekening met je cyclus; 1 week nadat je ongesteld bent geweest is ideaal.

Doordat de Brazilian Hard Wax nauwelijks aan de huid hecht, ervaar je niet het “pleistereffect” dat je met gewone harsstrips voelt. Natuurlijk trek je er met de hars meerdere haren tegelijk uit, maar door snel trekken en het goed spannen van de huid, valt de pijn beleving erg mee en ben je erg blij met het gladde resultaat.  Vind je het allemaal toch wat spannend? Je kunt altijd even binnenlopen om eens wat haar op je arm te laten verwijderen en het gevoel van waxen te ervaren.

TIP: Heb je een lage pijngrens dan kan je ook 30 minuten voor de behandeling een paracetamol innemen.

Hoe gaat het waxen precies?

Rachel Permanent Cosmetics & Waxing vindt professionaliteit, snelheid en hygiëne erg belangrijk. Daarom worden de spatels om wax op je huid aan te brengen maar één keer gebruikt. No double dipping, dat betekent dat een spatel die contact heeft gehad met de huid, direct wordt weggegooid. Zo wordt voorkomen dat huidschilfers in de waxpot komen en de volgende klant die op zijn huid krijgt. Ik werk standaard met handschoenen, waarbij er nooit huid op huid contact is tussen klant en specialiste.

Alles wat met de huid van een klant in aanraking komt, wordt meteen weggegooid. De Harsbehandelingen worden met verschillende typen hars gedaan, de warme hars (Soft wax of strip hars) en de filmhars (Hard wax, cold wax) met houten of metalen spatel. Dit stem ik af op de huidzone en wat jouw voorkeur heeft. Bij sommige behandelingen geef ik de voorkeur aan Strip Wax waarbij de wax met een doekje wordt verwijderd. Ik kan je vragen om mee te helpen bepaalde gedeeltes van de huid aan te spannen of strak te trekken. Ik zal je vertellen wat ik doe en waarom – bijvoorbeeld bij desinfecteren of nabehandelen – en wat er van jou verwacht wordt. De huid zal alvorens het waxen begint behandeld worden met een Pre-wax en na het waxen zal de huid worden na behandeld met een After wax kalmerende olie of verkoelende crème. Na de behandeling krijgt je informatie mee om het resultaat zo optimaal mogelijk te laten zijn.

Na het waxen

Wat kun je doen om het effect van de wax behandeling zo lang mogelijk te laten duren?

Na de waxbehandeling staan de haarzakjes open en is de huid soms wat rood. Hierdoor kunnen infecties of irritaties optreden het is daarom belangrijk om in de 24 tot 48 uur na je wax behandeling houd je huid schoon te houden en warmte en wrijving te vermeiden. Douche niet te heet, ga niet in de sauna of onder de zonnebank (doe je dit toch gebruik dan een SPF 50)  en ga liefst ook niet direct sporten. Draag geen knellende kleding en raak de behandelde huid alleen aan met gewassen handen.

Vanaf 3 dagen na de wax behandeling raad ik je aan om te scrubben. Doe dit met een grove korrel en scrub je huid 2 tot 3 keer per week om dode huidcellen te verwijderen.

Producten voor voor en na een wax behandeling.

Er bestaan verschillende producten die je voor een wax behandeling kan gebruiken om er voor te zorgen dat het resultaat van de wax behandeling beter wordt en die er voor zorgen dat de pijnbeleving tijdens een wax behandeling minder wordt. Het verwijderen van dode huidcellen helpt bij het voorkomen van ingegroeide haartjes in het algemeen en na een behandeling in het bijzonder. Scrub de betreffende 2 of 3 dagen voor een wax behandeling voor een beter resultaat en minder risico op ingegroeide haartjes. Daarnaast wordt 2 a 3 per week scrubben in het algemeen aangeraden voor de optimale verzorging van de huid. Scrub de huid niet meer binnen 24 uur voor de wax behandeling.

Last van ingegroeide haren?

  • Begin met scrubben 3 dagen na je wax behandeling.
  • De huid goed hydrateren, als de huid zacht en soepel is kan het haartje makkelijker doorkomen..
  • Niet scheren tussen de waxbehandelingen door.