Adres 

Achter de Hoven 6, ­ 5993 CR Maasbree 

Telefoonnummer

Harsen, Waxen en Brazilian wax by Rachel

Harsen, Waxen en Brazilian wax

Naast de Permanente Make up behandelingen is Rachel Permanent Cosmetics & Waxing ook jouw Waxsalon voor professioneel harsen en waxen.
Ik werk met verschillende waxsoorten, die ik afstem op uw huidzone en wat jouw voorkeur heeft.

Als sinds eeuwen is een vrouw met gladde en vlekkeloze huid het symbool van sensualiteit en schoonheid. Een belangrijk onderdeel hiervan is het ontharen van je huid op die plaatsen waar je geen haar wil hebben. Tegenwoordig is ontharen een vast onderdeel van de regelmatige verzorging en hygiëne voor iedere man en vrouw.

Harsen en Waxen, wat is het verschil?

Harsen is een methode waarbij wordt gewerkt met een roller en strips.
Waxen werkt met een spatel en word vanzelf hard en deze strip wordt d.m.v. “flicking” verwijderd.

Je kunt bij mij een afspraak maken voor het harsen en waxen van je

 • Gezicht
 • Wenkbrauwen bijwerken
 • Bovenlip of kin
 • Bovenlip en kin
 • Lichaam
 • Oksels
 • Onder- of bovenbenen
 • Gehele benen
 • Onder- of bovenarmen
 • Gehele armen
 • Rug
 • Buik / Borst
 • Schouders & Schouderbladen
 • Bikinilijn
 • Brazilian wax

Brazilian Wax (alleen dames)

Bij een Brazilian wax wordt er verwarmde wax op de haartjes gesmeerd met een houten spatel, dit voelt warm. Zodra de wax er met een spatel opgesmeerd is begint deze hard te worden en begint deze zicht te hechten aan de haartjes en niet aan de huid. Zodra de wax hard geworden is wordt de wax met alle haartjes d.m.v. flicking verwijderd.

Bij de full Brazilian (Hollywood) wordt al het haar van de schaam-en bilstreek verwijderd.
Het resultaat van een hars / wax behandeling is een zijdezachte haarloze huid.

De duur van het resultaat van een hars/ wax behandeling wisselt per persoon en is onder andere afhankelijk van je persoonlijke haargroei, snelheid van de haargroei, tussentijds scheren en van het al dan niet gebruiken van een haargroeiremmer.
Het resultaat blijft ongeveer 3 tot 6 weken waarbij gedurende ongeveer de eerste 2 weken de haargroei minimaal is en zelfs niet voelbaar is.
Bij de meeste mensen worden de haartjes weer voelbaar in de derde of vierde week en kan er ongeveer in de zesde week (bij regelmatig harsen!) weer een hars / wax behandeling uitgevoerd worden.

Hygiëne

Rachel Permanent Cosmetics & Waxing vindt professionaliteit, snelheid en hygiëne erg belangrijk. Daarom worden de spatels om wax op uw huid aan te brengen maar één keer gebruikt. No double dipping, dat betekent dat een spatel die contact heeft gehad met de huid, direct wordt weggegooid. Zo wordt voorkomen dat huidschilfers in de waxpot komen en de volgende klant die op zijn huid krijgt.
Ik werk standaard met handschoenen, waarbij er nooit huid op huid contact is tussen klant en specialiste. Alles wat met de huid van een klant in aanraking komt, wordt meteen weggegooid. De huid zal alvorens het waxen begint behandeld worden met een Pre-wax en na het waxen zal de huid worden nabehandeld met een After wax, kalmerende olie of verkoelende crème.

Allergie voor hars

Allergie voor hars is meestal een collophonium of rosin allergie

Je kunt overal allergisch op reageren, dus ook op ontharingshars.  Je kunt allergisch zijn voor elk bestanddeel in ontharingshars, maar in de praktijk ontstaat de allergie voor hars meestal voor 1 specifiek bestanddeel, namelijk collophonium (ook wel rosin genoemd). Dat is een stof die in allerlei huis-tuin-en-keuken producten wordt gebruikt. O.a. lijmen en pleisters. Als je allergisch reageert op bruine pleisters (de “bruine pleister allergie”), kun je ook niet tegen de meeste gewone ontharingsharsen. Heb je een collophonium- of pleisterallergie, dan blijven er op harsgebied nog genoeg mogelijkheden over. Ik heb in de Salon speciale collophoniumvrije harsen.

Bij twijfel is het verstandig minimaal 24 uur van tevoren eerst een kleine test te doen op een klein deel je huid. Minimaal 24 uur van tevoren.