Medische pigmentatie

Medische pigmentatie

Medische pigmentatie maakt het mogelijk om afwijkingen te camoufleren en verbeteringen te bereiken. Zo kunnen littekens minder opvallend worden gemaakt, kunnen haartjes worden gesimuleerd en kunnen zelfs tepels worden gereconstrueerd na bijvoorbeeld een borstoperatie. Het verschil tussen medische pigmentatie en permanente make up is dat pigmentatie een medische achtergrond heeft en een camouflerende functie.

Tepel- en tepelhofreconstructie

Door een mooie 3-D techniek wordt de tepel en/of tepelhof opnieuw gecreëerd. Bij borstverkleining kan een deel van de tepelhof haar kleur verliezen. Ook na een borstoperatie naar aanleiding van bijvoorbeeld borstkanker kan de tepel en het tepelhof ontbreken. Om de tepel- en tepelhofreconstructie te laten plaatsvinden is het belangrijk dat de laatste chemobehandeling minimaal 1 jaar gelden is

Littekens camoufleren

Niet iedere wond en litteken geneest even goed, wat verschillende oorzaken kan hebben. Littekens die opvallen kunnen ook op psychisch gebied een stempel drukken. Een litteken kan nooit geheel verwijderd worden, maar wij doen er alles aan om met medische pigmentatie het litteken zo goed en zo mooi mogelijk te camoufleren. De meeste littekens die voorkomen en die met medische pigmentatie behandeld kunnen worden zijn ontstaan door o.a.

  • Na trauma,
  • Na een ongeluk
  • Door operatie
  • Als gevolg van een ontsteking
  • Door krabben
  • Na acne

Hoofdhaar

Vooral veel mannen ondergaan een haartransplantatie, waardoor er op het achterhoofd een litteken ontstaat. In de meeste gevallen wordt uiteindelijk toch besloten het hoofd kaal – tot zeer kort te scheren. Hierdoor worden de littekenen van de haartransplantatie weer zichtbaar. Met medische pigmentatie technieken kan ik de ontbrekende haartje nabootsen, waardoor de littekens gecamoufleerd worden.

Vitiligo

Vitiligo is een auto-immuunziekte, waarbij het lichaam antistoffen maakt tegen het pigment. Vitiligo is familiair bepaald: 30% van de vitiligopatiënten heeft iemand in de familie met vitiligo. Bij het behandelen van vitiligo moet de vitiligo minimaal drie jaar stabiel zijn om medische pigmentatie te kunnen toepassen. Tenzij er spraken is segmentaire vitiligo. Voorafgaand aan behandelingen met medische pigmentatie wordt er tijdens een uitgebreid intake gesprek met u besproken wat de ‘voors’ en ‘tegens’ zijn.

Schisis (Hazenlip)

Bij een hazenlip worden er vaak op al jonge leeftijd, met veel succes, meerdere operatie uitgevoerd. Het is mogelijk dat de bovenlip, ondanks de operaties toch niet mooi van vorm wordt. Door de nieuwste technieken van o.a. medische pigmentatie kan de bovenlip toch nog een mooie en natuurlijke vorm krijgen.

Alopecia Areata

Alopecia Areata is een auto-immuunziekte waarbij het lichaam antistoffen tegen de eigen haren aanmaakt, men wordt (plaatselijk kaal). Ik kan bijvoorbeeld weer uw wenkbrauwen maken of met een eyeliner de wimperhaartjes suggereren.

Vergoeding van uw Zorgverzekering

In bepaalde gevallen is het mogelijk om een vergoeding van uw zorgverzekeraar te krijgen.

 

Contactgegevens

Openingstijden
Zondag & maandag gesloten
Dinsdag 09.30 tot 15.00 uur
Woensdag 09.30 tot 11.30 uur
Donderdag 09.30 tot 15.00 uur
Vrijdag 09.30 tot 17.00 uur
Zaterdag 10.00 tot 17.00 uur


Behandelingen uitsluitend op afspraak.
Afspraak op vrijdagavond is mogelijk.

Rachel Permanent Cosmetics & Waxing
Markt 7
3142 GE Maassluis

Copyright © 2020 Alle rechten voorbehouden.
Niets van website mag worden overgenomen op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van eigenaar.

Rachel Permanent Cosmetics & Waxing


Rachel Permanent Cosmetics & Waxing